Kort nieuws

TMC ziet aantal werkondernemers toenemen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het aantal werkondernemers van TMC is met ruim negen procent gestegen van 387 ultimo december naar 423 op 30 juni. De opbrengsten over het eerste halfjaar bedroegen 19,3 miljoen euro, een lichte daling ten opzichte van dezelfde periode in 2009. De Ebitda is echter aanzienlijk toegenomen tot 2,0 miljoen euro. ’Op verschillende fronten zien we de nodige verbeteringen‘, aldus TMC-CEO Thijs Manders, ’zowel bij onze opdrachtgevers als bij onszelf.‘

De Technology-tak kent een duidelijke opleving in de vraag bij klanten. De omzet is met 3,9 procent gestegen door het toegenomen aantal werkondernemers. Tariefdruk en lagere productiviteit door de Kenniswerkersregeling (KWR) hadden een negatief effect op de opbrengsten. TMC ICT haalde 13,9 procent minder binnen vergeleken met de eerste helft van 2009. Het 1 juli vorig jaar verkochte TMC Dynamics Professionals niet meegerekend, stegen de inkomsten echter met 4,8 procent. Volgens het persbericht lijken de activiteiten in de ICT-markt over het algemeen gestabiliseerd, maar blijven ze op een laag niveau.

Voor 2011 ziet TMC een significante verbetering van de productiviteit door het aflopen van de KWR. In de technologiesector anticipeert het bedrijf op een blijvende vraag naar specialisten en voor sommige competenties zelfs op een schaarste, waar het goed op denkt te kunnen inspelen. Naar verwachting zullen de tarieven op de middellange termijn herstellen naar het niveau van voor de economische crisis. Binnen de ICT-sector ziet de dienstverlener de komende maanden geen sterke opleving. In healthcare gaat TMC ervan uit dat de vraag constant zal blijven en misschien zelfs wel zal aantrekken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content