Kort nieuws

TMC sponsort ontwerpersopleiding aan TUE

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Technisch dienstverlener TMC gaat samenwerken met de TU Eindhoven bij een tweejarige post-masteropleiding rond het technisch ontwerp en projectmanagement bij ontwikkeling van hightech systemen. De opleiding Design of Technology and Instrumentation-opleiding (DTI) is bedoeld voor afgestudeerde studenten binnen een hightech-opleiding zoals natuurkunde, elektrotechniek, biomedische technologie of werktuigbouwkunde.

Volgens de overeenkomst staat TMC twee jaar lang garant voor de begeleiding en financiering van de kandidaten, die een deel van hun opleiding tijdens projecten bij klanten volgen. Volgens de dienstverlener is de maatregel nodig vanwege het gebrek aan hoogopgeleid personeel. ’De roep om meer innovatiekracht en technisch geschoold personeel is groot. Maar de aanwas vanuit Nederland schiet al jaren tekort dus werken we veel met technisch personeel uit het buitenland‘, vertelt Joeri Voets, deputy operations officer bij TMC. ’Wij zijn afhankelijk van de overheid maar die bezuinigt en trekt zich steeds meer terug‘, vult Ward Cottaar van de TUE aan. ’In Amerika is het heel gebruikelijk dat bedrijven investeren in opleidingen bij universiteiten. In Nederland is dat vrij uniek. Ik ben dan ook blij dat het contract rond is en we binnenkort onze eerste kandidaat kunnen introduceren bij TMC.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content