Kort nieuws

TMC boert goed in eerste halfjaar

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In de eerste helft van 2011 zag TMC zijn opbrengsten met 36,4 procent stijgen tot 26,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 4,0 miljoen. Dat is een ruime verdubbeling in vergelijking met het eerste halfjaar van 2010. Ook het aantal medewerkers steeg, van gemiddeld 403 vorig jaar naar gemiddeld 453 in de eerste zes maanden van 2011.

’Wij zijn trots op de resultaten over de eerste zes maanden van 2011. Een recordomzet en een fors betere winstgevendheid geven aan dat we een juiste koers varen‘, zegt TMC-directeur Thijs Manders. ’We zien dat de vraag naar hoogopgeleide technische specialisten groot is en dat het aanbod schaarser wordt. De komende jaren zullen dienstverleners die de juiste kandidaten naar zich toe weten te trekken ook de slag om klanten weten te winnen en zo hun marktaandeel vergroten. We zijn in een paar maanden tijd weer echt in een kandidatenmarkt terechtgekomen, zoals dat ook het geval was in de jaren 2004 tot en met 2007.‘

TMC dicht zichzelf een goede uitgangspositie toe voor de komende periode. Wel ziet de dienstverlener dat de technologiesector onder druk staat. Bedrijven als ASML, Philips en Tomtom hebben zich al voorzichtig uitgelaten over de tweede helft van 2011. ’De vraag blijft echter in welke mate deze ontwikkelingen op kortere termijn ook invloed zullen hebben op de R&D-bestedingen van de bedrijven‘, schrijft TMC in een persbericht.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content