Kort nieuws

TKH plust aanzienlijk in 2013

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De TKH Group heeft in het vierde kwartaal van afgelopen jaar 304,4 miljoen euro omgezet, ruim een procent meer dan in dezelfde periode van 2012. Onder de streep schreef de technologiegroep uit Haaksbergen een plus van 26,0 miljoen voor amortisatie en eenmalige baten en lasten, een stijging van 26 procent. Deze cijfers brengen de jaartotalen op 1197,8 miljoen euro aan inkomsten en 41,7 miljoen nettowinst, respectievelijk bijna negen en 36 procent meer dan in 2012.

‘Ondanks de economische tegenwind heeft TKH een mooie omzet- en winststijging gerealiseerd’, aldus CEO Alexander van der Lof. ‘Dit geeft vertrouwen voor het komende jaar. Zeker als we vaststellen dat de economie er op dit moment beter voorstaat en er een positieve ontwikkeling is te zien in de orderintake de afgelopen kwartalen in de meeste segmenten waarin we opereren.’

De tak Building Solutions harkte 490,0 miljoen euro binnen. Dat is een toename van ruim twaalf procent, waarvan bijna drie procent autonoom. Industrial Solutions boekte een omzet van 551,0 miljoen euro, een plus van een kleine elf procent (negen procent autonoom). Alleen bij Telecom Solutions daalden de inkomsten, met ruim zes procent naar 156,8 miljoen. Dit was vooral het gevolg van een sterke omzetdaling in kopernetwerken door een versnelling in de verschuiving naar glasvezel.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content