TKH: meer omzet en winst na ‘beste kwartaal in bestaan’

Reading time: 2 minutes

Author:

In het vierde kwartaal heeft de TKH Group 428,7 miljoen euro omgezet, elf procent meer dan in dezelfde periode van 2017. ‘Het beste kwartaal in ons bestaan’, aldus ceo Alexander van der Lof. De inkomsten voor heel 2018 komen bijna tien procent hoger uit dan het jaar ervoor, op 1630,8 miljoen euro. De nettowinst bedraagt 108,7 miljoen, een stijging van 24 procent. De drie takken Industrial Solutions, Building Solutions en Telecom Solutions droegen alle bij aan het positieve resultaat van de technologiegroep uit Haaksbergen. Het werknemersbestand groeide met een kleine elf procent naar 6533 fte eind december.

De tak Industrial Solutions, dat productiesystemen en connectiviteitssystemen levert, zette het afgelopen jaar 732,6 miljoen om, een plus van een dikke elf procent. Binnen het subsegment manufacturing systems zag VMI de inkomsten uit zijn bandenbouwmachines met hetzelfde percentage stijgen naar 433,8 miljoen als gevolg van de hogere orderintake in 2017 en de eerste helft van 2018. Door vertraging in enkele aangekondigde projecten, onder meer in de VS, kwam die intake voor heel het afgelopen jaar echter ruim drie procent lager uit, op 334 miljoen euro. Het aantal bestellingen uit China lag op een laag niveau en de teruggelopen bezettingsgraad in de Chinese bandenbouwindustrie doet vermoeden dat dat het komende jaar niet zal veranderen.

Het afgelopen jaar vergrootte TKH onder meer de productiecapaciteit voor slimme 3d-sensortechnologie.

Bij de tak Building Solutions, bestaande uit de twee subsegmenten vision- en securitysystemen en connectiviteitssystemen, stegen de inkomsten met ruim tien procent naar 703,7 miljoen. In het vierde kwartaal versterkte TKH hier zijn positie door de overnames van de Duitse machinevisionleverancier Lakesight Technologies en de Oostenrijkse specialist in missiekritieke communicatie Ognios. Het segment Telecom Solutions harkte het afgelopen jaar 194,5 miljoen euro binnen met telecom- en glasvezelnetwerksystemen, een kleine twee procent meer dan in 2017.