Kort nieuws

TKH heeft recordjaar achter de rug

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Twentsche Kabel Holding (TKH) heeft in het vierde kwartaal 257,6 miljoen euro omgezet, ruim twee procent meer dan in dezelfde periode van 2010. De nettowinst daalde met zeventien procent naar 13,8 miljoen. Desondanks zag de technologiegroep uit Haaksbergen de inkomsten over heel het afgelopen jaar uitkomen op een recordbedrag van 1,1 miljard euro. Dat is maar liefst negentien procent meer dan in 2010. Onder de streep bleef daar 54,1 miljoen van over, een jaar-op-jaartoename van maar liefst 32 procent.

De tak Industrial Solutions (kabel- en productiesystemen voor de industrie) groeide in 2011 het hardst. De inkomsten stegen er met een kwart tot 517,2 miljoen euro. Bij Building Solutions (beveiligingsapparatuur, gebouwtechnologie en niet-industriële kabelsystemen) nam de omzet met zestien procent toe tot 382,1 miljoen. Telecom Solutions (systemen voor glasvezel- en kopernetwerken en indoor telecom) eindigde bijna zeven procent hoger op 161,7 miljoen.

’We hebben nog geen duidelijk beeld wat de impact zal zijn voor 2012 van de afzwakking van enkele eindmarkten vanaf het derde kwartaal‘, licht CEO Alexander van der Lof de cijfers toe. ’De investeringen in de organisatie en in de markt gedurende 2011 geven TKH een goede uitgangspositie om marktaandeelgroei te kunnen realiseren en uitdagende marktomstandigheden weerstand te bieden. In de meeste marktsegmenten zijn de vooruitzichten voor investeringsniveaus positief. De vertaling naar concrete orders binnen de industriële sector is echter vertraagd, wat in het vierde kwartaal heeft geleid tot een lager activiteitenniveau met een beperkte impact op het resultaat.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content