Kort nieuws

TKH heeft Augusta nog niet binnen

Leestijd: 1 minuut

Het gaat niet goed met TKH‘s poging om het Duitse Augusta Technologie over te nemen. Sinds de bekendmaking van het openbare bod begin mei heeft TKH bijna geen extra aandelen van de Münchense visiespecialist in handen gekregen. Het bedrijf uit Haaksbergen heeft nu toezeggingen voor ruim veertig procent van Augusta‘s aandelen, terwijl het een ondergrens van 75 procent had ingesteld voor de overname. Om de acquisitie toch te doen slagen, stelt TKH nu dat er slechts 50 procent plus één aandeel nodig is. De biedingsperiode, die morgen zou aflopen, wordt verlengd tot 22 juni.

Augusta is gespecialiseerd in computervision met behulp van camera‘s en optische sensoren. TKH is hierin geïnteresseerd voor toepassingen in onder meer verkeers-, infrastructuur-, medische en beveiligingsdoeleinden, maar denkt ook de kennis van Augusta rond mobiele meetsystemen en high-performance elektronica goed te kunnen gebruiken. Het Nederlandse bedrijf biedt 23 euro per Augusta-aandeel, wat neerkomt op een totaalbedrag van 161 miljoen. Deze prijs blijft gehandhaafd, net als de meeste voorwaarden rond het oorspronkelijke overnamebod.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content