Kort nieuws

TKH boekt goed kwartaal

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Twentsche Kabel Holding (TKH) heeft in het derde kwartaal 254,2 miljoen euro omgezet, vijftien procent meer dan in dezelfde periode van 2010. De nettowinst groeide jaar op jaar met 38 procent naar 11,4 miljoen. Volgens het technologieconcern uit Haaksbergen ontwikkelen zijn activiteiten zich in lijn met de eerdere vooruitzichten. Het handhaaft dan ook de verwachting dat de nettowinst voor geheel 2011 zal uitkomen tussen de 55 en 60 miljoen euro, tegen 40,9 miljoen vorig jaar.

De tak Building Solutions (beveiligingsapparatuur, gebouwtechnologie en niet-industriële kabelsystemen) sloot het derde kwartaal af met een omzet van 88,0 miljoen euro, twaalf procent meer dan twaalf maanden geleden. Telecom Solutions (systemen voor glasvezel- en kopernetwerken en indoor telecom) eindigde een half procent lager op 40,7 miljoen, maar dat kwam vooral door de desinvestering van de GSM-activiteiten. Autonoom was er bijna negen procent groei. Industrial Solutions (kabel- en productiesystemen voor de industrie) zag de inkomsten met 23 procent stijgen naar 125,5 miljoen euro.

’De ontwikkelingen van omzet en resultaat in het derde kwartaal waren in lijn met onze verwachtingen‘, aldus TKH-CEO Alexander van der Lof. Wel signaleert hij binnen enkele eindmarkten afzwakkende marktomstandigheden. ’De impact hiervan is beperkt geweest in het derde kwartaal, hoewel de orderintake in het industriële segment enigszins afnam ten opzichte van vorig jaar. Daartegenover nam de totale orderintake binnen Building en Telecom Solutions toe.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content