Kort nieuws

Tiobe: iot maakt assembly weer populair

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Assembly is weer teruggedrongen in de top tien van de Tiobe Index, een schatting voor de populariteit van programmeertalen op basis van zoekopdrachten bij zoekmachines. Sinds ongeveer anderhalf ziet Tiobe neemt de populariteit van de basale programmeertaal weer toenemen, nadat deze jarenlang op een constant laag niveau verbleef. Het bedrijf denkt dat dit komt door de sterke groei in de populariteit van minimalistische devices. Soms kunnen deze microcontrollertjes alleen in assembly geprogrammeerd worden, en anders kan assembly nodig zijn om er voldoende prestaties uit te halen.

Ondanks de groei blijft assembly relatief klein, met een relatief aandeel van 2,3 procent. De lijst wordt aangevoerd door Java en C met aandelen van respectievelijk twintig en twaalf procent, op afstand gevolgd door C++ (zes procent), Python (vier procent) en C# (vier procent).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content