Tools&Toys

Timesys opent online ontwikkelomgeving

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Timesys maakt zijn Linuxlink-omgeving voor het ontwikkelen van Linux-toepassingen gratis beschikbaar als webapplicatie onder de naam Web Factory. Dat is volgens het bedrijf vooral handig bij het evalueren van hardware: de ontwikkelaar hoeft geen eigen testomgeving op te zetten of BSP‘s te leren, maar kan de testomgevingen van Timesys gebruiken. Daarnaast biedt de dienst snel een gratis ontwikkelomgeving.

Met Web Factory kunnen ontwikkelaars een Linux-omgeving builden en opstarten en direct applicaties ontwikkelen. Het biedt alle schakels, waaronder kernel, toolketen, debugger, een Eclipse-gebaseerde IDE en documentatie. Het platform ondersteunt onder meer Arm, Mips, Nios II, Power, SuperH en X86.

De webversie biedt minder functionaliteit dan de desktopversie, maar kent verder geen limieten aan het gebruik. Bestaande projecten van de webversie kunnen eenvoudig gemigreerd worden naar de desktopvariant.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content