Kort nieuws

Tijd dringt voor Polymer Vision

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Taiwanese Wistron trekt waarschijnlijk eind mei de stekker uit Polymer Vision. Het Eindhovense bedrijf is daarom naarstig op zoek naar nieuwe investeerders. Voor het eind van de week moet er duidelijkheid zijn over de voorwaarden rond een eventuele overname, meldt CNV Vakmensen. Polymer Vision wil op dit moment niet ingaan op de situatie, maar wil waarschijnlijk zelfstandig verder.

Wistron was in 2009 juist de grote redder. Polymer Vision ontstond in 2007 uit Philips‘ technologie voor flexibele e-paperdisplays. Het bedrijf mikte hiermee op readers en telefoons met groot scherm die tot klein formaat opgerold kunnen worden. De technologie wist echter de weg naar de markt nooit te vinden en in 2009 ging Polymer Vision over de kop, waarna de Taiwanezen het overnamen.

Wistron beloofde aanvankelijk de technologie in 2010 naar de markt te brengen, maar tot nog toe is het daar niet van gekomen. Ondertussen blijft Polymer Vision verder sleutelen aan zijn technologie voor flexibele displays en meer algemeen organische elektronica. Op de International Solid-State Circuits Conference (ISSCC) afgelopen jaar toonde het samen met Imec, het Holst Centre en TNO een volledig organische processor. Ook dit jaar heeft het een inzending op stapel staan, dit keer samen met Imec en de KU Leuven over aanraaksensoren in folie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content