Kort nieuws

TI zet basisbanddivisie in etalage

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Texas Instruments is met een aantal partijen in onderhandeling over de verkoop van zijn bedrijfsonderdeel voor basisbandchips. De Amerikaanse elektronicagigant wil de uitgaven in zijn draadloze activiteiten met een derde terugbrengen. Om precies te zijn, wil TI 200 miljoen dollar besparen door zijn divisie voor cellulaire basisbandchips af te stoten. Halverwege volgend jaar moet de reorganisatie zijn afgerond.

TI legt zijn focus nadrukkelijk op Omap-applicatieprocessoren, die het hart vormen van veel smartphones. ’De smartphonemarkt groeit snel en onze klanten differentiëren zich via applicaties en gebruikersinterfaces‘, zegt TI-topman Rich Templeton. ’We hebben deze kans onderkend en investeren er al meer dan tien jaar in. Het gevolg is dat onze Omap-processoren de markt leiden. Die koppositie willen we vasthouden.‘

TI openbaarde zijn plannen tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Die gaven de elektronicagigant weinig reden tot juichen. De omzet daalde in vergelijking met vorig jaar met 8 procent naar 3,39 miljard dollar. De nettowinst kelderde met ruim een kwart naar 563 miljoen dollar. De draadloosdivisie was de grootste boosdoener met een afname in de opbrengsten van liefst 16 procent naar 915 miljoen dollar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content