Kort nieuws

TI schrapt 3400 banen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Door de verslechterde economische omstandigheden komen er bij Texas Instruments in totaal 3400 arbeidsplaatsen te vervallen, 12 procent van het personeelsbestand. Achttienhonderd werknemers van de chipfabrikant moeten gedwongen vertrekken; zestienhonderd mensen gaan vrijwillig weg of met pensioen. De maatregelen kosten ongeveer 300 miljoen dollar. Samen met de in oktober aangekondigde herstructurering in de draadloosdivisie moeten ze jaarlijks 700 miljoen dollar opleveren.

’De meeste ontslagen zullen vallen bij ondersteunende interne functies en productlijnen die niet tot onze kern behoren‘, zegt Rich Templeton, voorzitter, president en CEO van TI. ’Daardoor zal een groter percentage van de dollars die we uitgeven direct gaan naar de ontwikkeling en ondersteuning van analoge en embedded-processingproducten. Dat zijn de sectoren die onze toekomstige groei gaan aanjagen.‘

Het vierde kwartaal boekte TI een magere nettowinst van 107 miljoen dollar. Dat is maar liefst 86 procent minder dan in dezelfde periode van 2007 en 81 procent minder dan in het derde kwartaal van 2008. De omzet daalde jaar op jaar met 30 procent, van 3,6 miljard dollar naar 2,5 miljard. Alle bedrijfssegmenten presteren slechter. Het hele afgelopen jaar kwam TI uit op een omzet van 12,5 miljard dollar, 10 procent minder dan in 2007, en een winst van 1,9 miljard, 27 procent minder.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content