Kort nieuws

TI en Qualcomm rukken op in top twintig

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Ook dit jaar geen stoelendans in de top tien halfgeleiderbedrijven (exclusief foundry‘s) opgesteld door IHS Isuppli, maar wel een aantal interessante verschuivingen. TI verdringt Toshiba van de derde plaats, mede dankzij de aankoop van National Semiconductor, terwijl draadloosfabless Qualcomm, na Atheros te hebben ingelijfd, een forse sprong maakt van de negende naar de zesde plaats. Het lot van geheugenmakers is verdeeld: de grootste spelers Samsung en Toshiba weten bescheiden groei te noteren, maar Hynix en Micron gaan in het rood en zakken op de lijst.

In het cohort van elf tot en met twintig valt vooral On Semiconductor op, dat na de acquisitie van Sanyo Semiconductor (van Panasonic) de ranglijst binnenstormt. NXP stijgt een plaatsje en presteert in kale cijfers het best van de drie Europese bedrijven. Operationeel deed Infineon, dat zijn draadloosactiviteiten overdeed aan Intel, het echter beter.

IHS verwacht dat de halfgeleidermarkt dit jaar met een magere 1,9 procent stijgt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content