ThreadX geschikt voor PowerPC 440 op Xilinx Virtex-5


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Express Logic en Avnet hebben het ThreadX-RTos geschikt gemaakt voor de PowerPC 440-processoren die ingebakken zitten in de Xilinx Virtex-5-FPGA‘s. De volledige suite aan Express Logic-producten is nu te gebruiken op de PowerPC 440 in de Virtex-5-FPGA‘s. Deze omvat het FileX-bestandssysteem en de grafische PegX-toolkit. Ook bevat de suite de NetX Duo IPV4/IPV6 dual-stack TCP/IP-netwerkstapel, waardoor de kracht van de PowerPC 440 kan worden gecombineerd met de gespecialiseerde netwerkhardware op de Virtex-5. Eerder draaide ThreadX al op Xilinx‘ Microblaze-softprocessoren en de ingebedde PowerPC 405.

De ThreadX-kernel is snel en kan uitgekleed worden tot 3 kilobyte. Express Logic levert een aantal toepassingen voor ThreadX op Xilinx‘ PowerPC-kernen, waaronder extreem snelle softwaretimers en een mechanisme om het aantal context switches te verminderen. ThreadX gebruikt de Xilinx Embedded Development Kit (EDK), versie 10.1i. Avnet heeft een Virtex-5 FXT-evaluatiekit beschikbaar.