Kort nieuws

Thales Nederland krijgt twee directeuren

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Als onderdeel van de ondernemingsbrede reorganisatie splitst Thales Nederland het directeurschap in een commerciële en een uitvoerende functie. De huidige topman Adri Blokhuis wordt het gezicht naar de klant, terwijl Gerben Edelijn vanuit het Franse hoofdkantoor overkomt om de CEO-taken op zich te nemen. Thales zit momenteel midden in een herstructurering waarbij de verschillende landenorganisaties ook businessverantwoordelijkheid krijgen. Hierdoor zal de interne structuur van de Nederlandse tak en de manier van werken veranderen. Hoe precies, wordt binnenkort duidelijk.

Edelijn studeerde elektrotechniek aan de Universiteit Twente. Hij begon zijn carrière bij Thales in 1990 als softwareontwikkelaar bij de toenmalige civiele tak van Holland Signaal in Apeldoorn, het huidige Hitt. Na enkele management- en salesfuncties te hebben bekleed, ging hij in 1998 aan de slag bij Thales Communications in Huizen, eerst als verkoopdirecteur en vanaf 2002 als algemeen manager. Twee jaar later werd hij verantwoordelijk voor alle Land & Joint-activiteiten van Thales Nederland. Het afgelopen jaar verhuisde hij naar Frankrijk om op het hoofdkantoor dezelfde functie te vervullen voor het hele Europese continent.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content