Kort nieuws

Thales levert twaalf nieuwe pantservoertuigen aan Nederland

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het ministerie van Defensie heeft twaalf nieuwe Bushmasters besteld bij Thales. De Australische tak van het bedrijf levert de pantservoertuigen, die het door de vestiging in Huizen ontwikkelde Sotas-communicatiesysteem aan boord hebben. In vergelijking met de 86 exemplaren die Defensie eerder aanschafte, krijgen de nieuwe exemplaren aanvullende bepantsering en van binnenuit bedienbare wapens. De aankoop kadert binnen de omvorming van de gemechaniseerde brigade tot een gemotoriseerde lichte brigade. Levering staat gepland voor media volgend jaar.

De Bushmaster heeft zich bewezen tijdens de missies van het Nederlandse leger in Afghanistan en recentelijk nog Mali. De voor Afghanistan aangekochte voertuigen hebben hun taken naar volle tevredenheid uitgevoerd. Zo hebben ze de militairen goed beschermd tegen bijvoorbeeld bermbommen. Daarop heeft Defensie besloten een instandhoudingstraject op te starten en nieuwe exemplaren aan te schaffen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content