Kort nieuws

Thales en Unica vernieuwen beveiliging Nederlandse defensielocaties

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Thales en installatiepartner Unica gaan het beveiligingssysteem vernieuwen op ongeveer 170 defensielocaties in Nederland. Daartoe hebben ze een contract ondertekend met de Nederlandse krijgsmacht. De komende vijftien jaar zijn ze samen verantwoordelijk voor de installatie, het beheer en het onderhoud van het nieuwe Defensie Bewakings- en Beveiligingssysteem (DBBS). De totale contractwaarde bedraagt 100 tot 250 miljoen euro, fiftyfifty verdeeld over de twee partners. Als onderdeel van de overeenkomst neemt Thales zeventien fte aan technisch personeel over van Defensie.

Het DBBS vervangt ruim 45 verschillende bestaande systemen op nagenoeg alle locaties van alle defensieonderdelen. Deze omvatten elektronische toegang, indringerdetectie en meldkameroplossingen. Het nieuwe systeem van het hoogste veiligheidsniveau voorziet onder meer in een centrale monitoringfaciliteit ingericht op een landelijke meldkamer, wat het beheer en onderhoud vereenvoudigt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content