Kort nieuws

Tesla gaat dakpannen verkopen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Goed nieuws voor iedereen die zonne-energie wel ziet zitten maar de panelen lelijk vindt: Tesla gaat dakpannen met ingebouwde zonnecellen verkopen. Dat heeft topman Elon Musk vorige week aangekondigd op een event.

Vanaf de straat kun je zelfs niet eens zien dat Tesla’s dak energie opwekt. Dit dankzij een speciale film met ‘latjes’ die onder een hoek op het oppervlak staan. Ze laten licht dat loodrecht invalt door, maar onder een hoek lijken de dakpannen ‘dicht’. Volgens Tesla gaan de esthetische toevoegingen nauwelijks ten koste van het rendement: het zou slechts twee procent schelen ten opzichte van een regulier zonnepaneel (waarbij de mogelijkheid opengehouden moet worden dat het om twee procentpunt gaat).

De aankondiging werpt nieuw licht op de voorgenomen acquisitie van het ene Musk-bedrijf door het andere: pv-bedrijf Solarcity door Tesla. De aandeelhouders moeten daar later deze maand toestemming voor geven. Tesla zet hiermee in op de combinatie van elektrische auto’s, zonne-energie en residentiële energieopslag.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content