Personen en bedrijven

Tempress wint HTSP Action Award

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Tempress Systems heeft de zesde HTSP Action Award in de wacht gesleept. Tijdens de afgelopen Bits&Chips 2012 Embedded Systems-conferentie in ‘s-Hertogenbosch kreeg de solarmachinebouwer uit Vaassen de prijs, een beeldje van kunstenaar Hans van Eerd, overhandigd van Bert Pauli, gedeputeerde Economische Zaken en Bestuur van de provincie Noord-Brabant. De Action Award is een initiatief van het High-Tech Systems Platform en bedoeld om branchegenoten te erkennen voor een uitzonderlijke prestatie. Het gaat daarbij zowel om technische innovatie als om succesvolle samenwerking tussen het bedrijfsleven en de onderzoekswereld. Eerder ging de award naar Philips Healthcare (2007 en 2011), Vanderlande (2008), Thales (2009) en Océ (2010).

Tempress legt zich toe op horizontale en verticale diffusieovens en plasma-ets- en plasmadepositiesystemen voor met name de halfgeleider- en solarindustrie. Het bedrijf is een dochter van de Amerikaanse machinebouwer Amtech Systems. De Vaassenaren krijgen de Action Award onder meer vanwege hun succesvolle R&D-samenwerking met ECN en de Chinese PV-producent Yingli. Samen hebben zij een nieuwe zonneceltechnologie binnen een jaar van het laboratorium naar de fabriek weten te brengen. Op dit moment staat er bij Yingli een productielijn met Tempress-apparatuur die elk uur dertigduizend zonnecellen kan afleveren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content