Tools&Toys

Televisiesignalen meten met nieuw instrument Promax

Koen Vervloesem
Leestijd: 1 minuut

Promax breidt zijn TV Explorer-serie uit met de TV Explorer II+, een instrument voor metingen aan communicatieverbindingen voor analoge en digitale televisiesignalen. Dit kan een kabelverbinding zijn (DVB-C), een satellietverbinding (DVB-S/S2) of een aardse verbinding (DVB-T/H). De TV Explorer II+ signaleert met een druk op de kop of het signaal analoog of digitaal is en decodeert de gebruikte standaard, de modulatievorm en de symboolsnelheid. Het is ook mogelijk om het instrument handmatig in te stellen.

De TV Explorer II+ heeft een spectrumanalyzerfunctie en een speciale functie voor het optimaal richten van schotelantennes. Voor metingen aan versleutelde kanalen heeft de TV Explorer II+ een Cam-slot waarin een toegangskaart kan worden geschoven. Een nieuwe mogelijkheid van de TVExplorer II+ is het opslaan en afspelen van videostromen zodat deze achteraf kunnen worden beoordeeld. Het instrument heeft een transflectief lcd-scherm dat het contrast en de intensiteit aanpast wanneer de lichtomstandigheden veranderen. De TV Explorer II+ weegt slechts 2,2 kg en werkt ruim 4,5 uur op een set Li-ionbatterijen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content