Kort nieuws

Teleurstellende kwartaalcijfers bij X-Fab

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

X-Fab heeft in de eerste drie kwartalen een omzet neergezet van 203,1 miljoen euro. Dat is ongeveer vijf procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. Het derde kwartaal was echter matig. De omzet daalde daar met bijna een kwart tot 55,1 miljoen euro in vergelijking met 2007.

De inkomsten voor aftrek van rente en belasting (Ebit) tot en met september waren 10,4 miljoen euro. Dat is meer dan een halvering ten opzichte van het resultaat van vorig jaar. Ook hier is het derde kwartaal een zorgenkindje. Tussen juli en september kwam X-Fab tot een Ebit van -4,8 miljoen euro. In 2007 kwam de foundry nog wel tot winst: 14,7 miljoen.

’Onze resultaten hebben duidelijk te lijden van de algemene staat van de wereldwijde economie‘, zegt X-Fab-CEO Hans-Jürgen Straub. ’We verwachten geen verandering in het vierde kwartaal waardoor de verkopen in 2008 onder die van vorig jaar zullen duiken. Voorspellingen voor 2009 zijn onzeker. We leggen nu de nadruk op interne optimalisatie en op de voorbereidingen voor de volgende groeiperiode.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content