Kort nieuws

Teleurstellend 2012 voor NFC-grootmacht Inside Secure

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Franse Inside Secure kwam vanwege teleurstellende resultaten bij zijn NFC-business in 2012 diep in de rode cijfers en moet tot een vijfde van zijn personeelsbestand ontslaan. Het bedrijf wijt de tegenvaller aan de dalende verkopen bij Blackberry, maar ook aan een vertraging van NFC in de markt en strubbelingen van zijn klanten met de marktintroductie van de technologie. De ontslagronde heeft geen betrekking op de deels Nederlandse Embedded Security Solutions-tak, die Inside afgelopen najaar overnam van Apple.

De omzet voor Inside daalde in 2012 naar 122 miljoen dollar, 29 miljoen minder dan het jaar ervoor. Het nettoverlies verdubbelde zich tot 30 miljoen dollar. Het bedrijf zag aan het eind van het jaar wel een licht herstel in de NFC-business. Om het tij te keren, wil het bedrijf nu meer inzetten op zijn vernieuwende producten bij zijn NFC-divisie en op embedded beveiliging.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content