Tools&Toys

Tektronix versnelt zijn golfgeneratoren

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Tektronix heeft twee series van willekeurige-golfgeneratoren (AWG) op de markt gebracht. De AWG5000B- en AWG7000B-reeksen zijn 20 procent beter dan hun voorgangers en bedoeld voor het testen van snelle databussen en breedbandige RF-toepassingen. De AWG7000B heeft een 9,6 GHz effectieve RF-output, 10 bit resolutie en een bemonsteringssnelheid van 24 GS/s. Volgens de fabrikant is het instrument de enige AWG die in staat is om snelle seriële signalen te genereren met levensechte storingen.

Tektronix maakt ook bekend dat het een functie heeft toegevoegd aan zijn RFXPress-softwaresuite. Met de RDR-optie is het mogelijk om RF-, IF- en IQ-signalen van de AWG te creëren en te bewerken. Volgens de fabrikant verkort hiermee de tijd voor de creatie en simulatie van signalen. In combinatie met RFXPress en Wimedia-opties levert de AWG7000B direct signalen in alle UWB-Wimedia-bandgroepen (BG1-BG6).

De AWG5000B- en AWG7000B-series zijn per direct leverbaar. Adviesprijzen beginnen bij 28 duizend dollar voor de 600 MS/s AWG5002B en 65 duizend dollar voor de 6 GS/s AWG7061B. Het RFXPress-softwarepakket kost 5 duizend dollar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content