Tools&Toys

Tektronix verbetert toplijn digitale oscilloscopen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De DPO70000B Digital Phosphor Oscilloscope (DPO) en de DSA70000B Digital Serial Analyzer (DSA) zijn de nieuwe topmodellen uit Tektronix‘ assortiment van digitale oscilloscopen. De basiskarakteristieken zijn gelijk gebleven in vergelijking met de A-versies maar Tektronix heeft wel gesleuteld aan andere eigenschappen. Naar eigen zeggen leveren de twee instrumentlijnen de beste prestaties op het gebied van verticale ruis (2dB), de platste frequentierespons en het grootste effectieve aantal bits. In combinatie met het Pinpoint Trigger-systeem van Tektronix halen ze tevens de snelste hardwaregebaseerde patroontriggering voor geavanceerde seriële databussen tot 5 Gbit/s.

De DPO/DSA70000B-oscilloscopen zijn beschikbaar in varianten van 4, 6, 8, 12,5, 16 en 20 GHz. Het Speedbooster-programma geeft gebruikers de optie om de bandbreedte van hun machine later omhoog te schroeven. De Fastacq-mode maakt het mogelijk om 300 duizend golven per seconde te vangen. Volgens Tektronix is dat ongeveer honderd keer sneller dan de concurrentie.

De nieuwste technologiegeneraties gebruiken snellere en bredere informatiebussen en interconnects. Om deze signalen goed in te lezen, is het noodzakelijk zo veel mogelijk harmonischen te vangen. De DPO/DSA70000B-oscilloscopen bieden op alle kanalen gelijktijdig ondersteuning voor hoge bandbreedte, diep geheugen, hoge bemonsteringssnelheid en snelle golfregistratie. De 20GHz DSA72004B maakt de vijfde harmonischen zichtbaar van signalen tot 8 Gbit/s en derde harmonischen tot 12 Gbit/s. Daarmee voldoen ze aan de eisen voor signaalintegriteitmetingen en compatibiliteit voor de derde generatie seriële busarchitecturen zoals Displayport, Ethernet, HDMI, PCI-Express 3, 6 Gbit/s Sata en Superspeed USB.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content