Tek-oscilloscopen voor op de werkbank


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Tektronix heeft de DPO3000-reeks van digitale fosforoscilloscopen gelanceerd. Deze draagbare kastjes borduren voort op de eerdere DPO/MSO4000-familie. De serie bestaat uit zes modellen met een bandbreedte van 100 tot 500 MHz. Alle versies bieden een bemonsteringssnelheid van 2,5 GS/s met een oversampling op alle kanalen van meer dan 5x. Bovendien zijn alle kanalen standaard voorzien van 5 Mpts geheugen. De DPO3000‘s bieden trigger- en decodeerondersteuning voor populaire seriële bussen zoals Can, I2C, Lin, RS232/422/485/Uart en SPI. De nieuwe oscilloscopen zijn 13,7 centimeter diep, wegen iets meer dan 4 kilogram en hebben een WVGA-display van 22,9 centimeter.

Langere records zijn nodig om interessante seriële data met een hogere resolutie te kunnen vangen. Het betekent ook dat gebruikers duizend schermen met mogelijk belangrijke data moeten doorspitten. Tektronix levert daarvoor de DPO3000 Series Wave Inspector. Hiermee kunnen gebruikers via een knop op het voorpaneel op het signaal inzoomen en erdoorheen scrollen. Een play/pauze-knop geeft hun de mogelijkheid soepel door het signaal te scannen.