Kort nieuws

Tegenvallend kwartaalrapport voor Philips

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Philips heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een omzet neergezet van 5,08 miljard euro. In dezelfde periode in 2008 kwam het elektronicaconcern nog tot 5,97 miljard, een daling van 15 procent. Bovendien schreef het bedrijf rode cijfers. De Eindhovenaren moesten een verlies incasseren van 57 miljoen euro, waar ze vorig jaar nog 294 miljoen winst maakten.

’In het eerste kwartaal hebben we een significante verdere achteruitgang van onze markten ervaren‘, zegt topman Gerard Kleisterlee. ’De effecten waren het sterkst in de segmenten die zijn verbonden met consumenten en de auto-industrie, maar ook onze medische tak begint de crisis te voelen. We verwachten niet dat die situatie de komende maanden zal verbeteren.‘

De Healthcare-divisie kwam uit op een omzet van 1,74 miljard euro. Dat is 18 procent meer dan de 1,47 miljard uit dezelfde periode vorig jaar. De andere twee grote takken moesten echter inleveren. Lighting daalde met 15 procent naar 1,50 miljard euro. Consumer Lifestyle kelderde zelfs met een derde naar 1,76 miljard.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content