Tegema neemt meerderheidsbelang in MA3 Solutions

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Tegema Group heeft een meerderheidsaandeel genomen in MA3 Solutions. Tegema wil met de investering zijn activiteiten op het gebied van hightech systemen en speciale machines uitbreiden. MA3 blijft zelfstandig opereren als procesontwikkelaar en systeemleverancier.

Bom en NTS blijven aan als deelnemers in MA3. TNO Technostarters, dat aan de wieg stond van de Eindhovense microsysteemspecialist, stapt uit. ’Dit was bij de oprichting van MA3 ook de opzet. Na zo‘n vijf jaar wordt het tijd een spin-off los te laten‘, aldus Sonja Vos-Poppelaars van TNO.

Tegema‘s operationeel directeur Willem van Reisen: ’Tegema heeft de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt en om zijn marktpositie verder te versterken, lag een samenwerking met MA3 erg voor de hand. Toen de mogelijkheid zich aandiende om versneld onze competenties uit te breiden met procesontwikkeling en high-end apparaatengineering hoefden we geen twee keer na te denken. We zijn direct het overnameproces gestart en kregen alle medewerking van de andere aandeelhouders van MA3.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login