Kort nieuws

Techwatch en Sioux brengen systeemarchitecttraining op markt

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Sioux gaat via Techwatch Hightech Training de populaire cursus Sysarch voor systeemarchitecten op de markt brengen. Deze vijfdaagse intensieve opleiding was tot eind 2009 onderdeel van het curriculum van Philips Centre for Technical Training (CTT). Sysarch is onderdeel van een pakket systeem- en softwaregerelateerde trainingen die allemaal door Sioux zijn overgenomen van Philips CTT.

Het vak systeemarchitect is een relatief jonge professie, maar de afgelopen jaren staat deze discipline steeds meer op gelijk niveau met die van de projectmanager. Systeemarchitecten hebben als taak om de juiste keuzes te maken bij de ontwikkeling van complexe systemen. Communicatie is daarbij belangrijk. Systeemarchitecten moeten rekening houden met een groot aantal stakeholders, van klanten, productie, marketing, onderhoud, toeleverancier tot het eigen management. Daarbij moeten ze het overzicht houden en er tijdens de ontwikkeling voor zorgen dat het team op koers blijft.

Zelf hebben systeemarchitecten vaak een technische achtergrond. Ze worden gevraagd om de rol van systeemarchitect te vervullen omdat ze uitblinken in hun vak. Maar als kersverse systeemarchitecten komen ze erachter – vaak tot hun verrassing – hoe complex hun rol in de praktijk is. Ineens praten ze niet alleen over techniek. Ze krijgen ook te maken met klanten, marketing, service, productie en toeleveranciers. Vaak zijn ook de gesprekken met het eigen management veel intensiever.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content