Kort nieuws

Technologiekring Twente omarmt plannen Innovatieplatform

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Technologiekring Twente (TKT) staat positief tegenover de innovatieroute voor economische ontwikkeling van het Innovatieplatform Twente. In het TKT zijn 180 kleine kennisintensieve bedrijven uit de regio Twente vertegenwoordigd.Het Innovatieplatform Twente is januari vorig jaar opgericht om de economie in deze regio te ontwikkelen. In december presenteerde de organisatie zijn plannen hiervoor. De innovatieroute wil voornamelijk de al bestaande initiatieven stroomlijnen en de samenwerking tussen overheid, onderwijs, onderzoek en ondernemers versoepelen. De focus van de plannen ligt op ondernemerschap.

Omdat de regio niet één dominante expertise heeft, komt het volgens de voorstellen aan op samenwerking tussen verschillende partijen. Het innovatieplatform gaat daarbij uit van vijf expertiseclusters: bouw, materialen en mechatronica, technologie en gezondheid, technologie en veiligheid, en voeding. Het platform heet een monitor opgesteld voor de bedrijvigheid in de regio Twente, de Twente Index.

Een van de nieuwe projecten is de Product Factory, waarbij Twentse bedrijven en zorginstellingen gaan samenwerken om innovatieve oplossingen te ontwikkelen. De TKT is hier nauw bij betrokken.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content