Technobis start zusterbedrijf voor opto-elektronica


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Mechatronica-specialist Technobis uit Uitgeest heeft een aparte BV opgericht voor zijn opto-elektronica-activiteiten. Technobis Optronics heeft zijn standplaats in Eindhoven. Het bedrijf start de nieuwe onderneming omdat het in Noord-Holland niet genoeg personeel kan vinden om de toenemende opdrachtenstroom op het gebied van opto-elektronica het hoofd te bieden. De vestiging in Uitgeest gaat verder onder de naam Technobis Mechatronics. Beide bedrijven blijven verenigd in de nieuwe overkoepelende onderneming Technobis Group.

De opto-elektronicatak neemt een aantal lopende opdrachten van Technobis Mechatronics over. Daarnaast start het direct met de grootste order die Technobis in zijn geschiedenis binnenhaalde. De Eindhovense vestiging gaat voor RGS Development uit Petten machines ontwikkelen die onderdelen voor zonnecellen fabriceren. Deze moeten binnen een jaar bij een proeffabriek van RGS draaien. RGS Development is een samenwerking van Energy research Centre of the Netherlands (ECN), Deutsche Solar and Sunergy Investco. Technobis vierde vorige maand zijn tienjarig jubileum.