Kort nieuws

Technisch tak Impact Valley failliet

Leestijd: 1 minuut

De technische tak van het Bredase Impact Valley is ruim een jaar na oprichting over de kop. Impact Technologies ontwikkelde het settopboxplatform waar de Care- en Education-dochtermaatschappijen hun business op baseren. Op dit moment is het nog niet bekend wat het faillissement betekent voor deze bedrijfstakken. Deze dochterondernemingen, evenals moedermaatschappij Impact Valley Holding, draaien gewoon door.

Hart van het bedrijf is de TVFoon, een tv-settopbox en bijbehorende producten voor videotelefonie via een relatief smalbandige internetverbinding. Het apparaat kan ook spelletjes en multimediatoepassingen aan. De ontwikkeling van de TVFoon gebeurt in Eindhoven en het verre oosten en is gebaseerd op een Nexperia-processor, een Linux-stapel en open interfaces.

Impact heeft verschillende klanten in Europa, waaronder thuiszorgorganisatie Maevita. Cliënten kunnen via de TVFoon contact opnemen met hun familie en hulpverleners, en hun leefpatroon monitoren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content