Kort nieuws

Techniekstudies weer in de lift

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Dit jaar starten er in Nederland zeventien procent meer studenten aan een universitaire technische studie dan een jaar geleden, blijkt uit voorlopige cijfers van de VSNU. Het aantal voorinschrijvingen in dit sectorgebied komt rond de 5200 uit. Daarmee wordt de daling van vorig jaar met tien procent weer ruim goedgemaakt. Ook in het hbo zijn de vooraanmeldingen in het technische cluster gestegen, zij het wat bescheidener: met 3,3 procent naar 18,1 duizend.

De koepelorganisatie van universiteiten ziet het aantal inschrijvingen in het wetenschappelijk onderwijs als geheel met 4,5 procent groeien, naar 46 duizend. Andere groeiers zijn natuur (twaalf procent) en economie (elf procent). De aanmeldingen in taal en cultuur daalden met acht procent. In het hbo steeg het totaal aantal vooraanmeldingen met 1,4 procent, naar 108,2 duizend.

In België meldt Agoria dat er tot nog toe 1635 inschrijvingen zijn voor een technische studie in het hoger onderwijs. De brancheorganisatie heeft op zijn website een barometer geplaatst die van dag tot dag het aantal inschrijvingen in de sector volgt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content