Team rond Volkswagen stopt Autosar-software in Passat

Reading time: 1 minute

Author:

3Soft, Hella, NEC Electronics en Volkswagen gaan samen software ontwikkelen op basis van Automotive Open System Architecture (Autosar). De vier partners gaan Autosar-compatibele software maken voor de elektronische besturing van een wagen die Volkswagen in serieproductie zal nemen. Over een periode van een jaar zullen ze de realtime eigenschappen van het systeem met Autosar-software onderzoeken. Ook evalueren ze de software-integratie, de migratiemogelijkheden, het gebruik van bronnen, de software runtimes, de kwaliteit van de specificaties en de kosten. De Autosar Control Unit komt in een Passat Limousine. De opgedane ervaring zal beschikbaar komen voor alle bedrijven binnen het Autosar-consortium.

3Soft, Hella, NEC Electronics en Volkswagen vormen met zijn vieren een complete ontwikkelketen. NEC levert een V-850-serie microcontroller, 3Soft komt met zijn Autosar-softwareplatform (tresos ECU Autosar Suite) en Hella integreert de software en levert hardware- en softwareapplicaties aan de controle-unit die Volkswagen op zijn beurt met zijn eigen softwaremodules en de besturingseenheid in de Passat inbouwt.

De automobielindustrie staat te springen om betrouwbare standaardsoftware. Dat leidde tot de vorming van een consortium voor de definitie van de open systeemarchitectuur Autosar. De afspraken binnen Autosar moeten softwarefuncties in automotive-toepassingen modulair, schaalbaar, overdraagbaar en herbruikbaar maken. Hiervoor definieert Autosar een gemeenschappelijke software-infrastructuur voor alle voertuigcategorieën.