Kort nieuws

Te Strake trekt naar China

Maud Geerbex
Leestijd: 1 minuut

Te Strake wil zijn serieproductie in snel tempo overbrengen naar China. Daarvoor heeft het bedrijf directeur Geert van de Kerkhof van zijn post gehaald. Ook gaan er banen verdwijnen in de Deurnese vestiging. Om hoeveel mensen en om welke functies het gaat, is nog niet duidelijk. Volgens Te Strake zijn de veranderingen nodig omdat klanten steeds meer vragen om productie in China.

Te Strake stelt een interimmanager aan die Van de Kerkhof voorlopig moet opvolgen. Het is nog niet duidelijk of hij bij het Deurnese bedrijf blijft. In Eindhovens Dagblad zegt commissaris Kees Halkes dat het hij ’niet ontevreden‘ was over de directeur, maar hij stelt daarnaast: ’De snelheid van veranderingen had beter gekund.‘

Het ontwikkelen van technisch hoogwaardige machines blijft Te Strake wel in Nederland doen. De Deurnese vestiging wil daarvoor nauwer gaan samenwerken met dochterbedrijven Hermus in Venray en Optel in Nijmegen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content