TDK-Lambda breidt uit in programmeerbare AC/DC-voedingen

Reading time: 2 minutes

Author:

TDK-Lambda introduceert de Z+-serie van AC/DC-voedingen. De 2 U bench- en rekgemonteerde energievoorzieningen bieden willekeurige functiegeneratie, kunnen maximaal zes voorgeprogrammeerde functies bewaren en beschikken over een snelle opdrachtverwerkingstijd, outputsequentiƫring en twee programmeerbare uitvoerpinnen. De voedingen zijn ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van een breed scala aan ATE- en OEM-toepassingen, zoals tests en metingen, halfgeleider-burn-ins, componententests, laserdiodes, verwarmingselementen, RF-versterkers en elektromagneten.

Als eerste brengt TDK-Lambda de Z+400-serie op de markt. Deze koppelt een vermogen van 400 W aan uitvoerspanningen tot 100 V DC en een outputstroom van maximaal 75 A. De voedingen werken bij een constante stroom- en spanningsmodus van een brede 85 tot 265 V AC invoer. Ze beschikken over actieve stroomfactorcorrectie, variabele snelheidsventilatoren en uitgebreide veiligheidsfuncties. Standaard zijn ze slechts 70 mm breed, zodat er zes units passen in een 19 inch rek. Voor benchgebruik zijn uitvoerterminals van het voorpaneel en een dubbele unitbehuizing beschikbaar als optie.

Alle Z+400-modellen hebben ingebouwde USB-, RS232- en RS485-interfaces. Onderling communiceren ze standaard via RS485, waarmee een ketenbediening mogelijk is van maximaal 31 stroomvoorzieningen op dezelfde bus. De gebruiker kan analoge externe programmering en bewaking selecteren van 0 tot 5 V of 0 tot 10 V. De overige digitale en geĆÆsoleerde analoge interfaces zijn optioneel. Er zijn stuurprogrammaā€˜s beschikbaar voor Labview en Labwindows.

Door zes identieke voedingen in parallel aan te sluiten met actieve stroomdeling zijn hogere stroomsystemen te realiseren. In geavanceerde parallelle configuraties rapporteert de masterunit de uitvoerstroom van het totale systeem en verschijnen de gekoppelde energievoorzieningen als een enkele stroomtoevoer. Er kunnen maximaal twee units in serie worden aangesloten om de uitvoerspanning te verhogen of een bipolaire output te creƫren.