Nieuws

TBP opent high-end assemblagefabriek

René Raaijmakers
Leestijd: 4 minuten

TBP groeide in de recessie uit zijn jasje. Het heeft nu de moed om fors te investeren in elektronica-assemblage en nieuwbouw in Dirksland. ’Het is minder geweest‘, zegt directeur-eigenaar Ton Plooy, ’maar we hebben het nooit slecht gehad.‘

Elektronica assembleren in de Benelux, het lijkt na de dotcomrecessie en de lagelonenhype een uitstervende bezigheid. Toch komt op dit moment een aantal specialisten in België en Nederland versterkt uit de crisis. Zo liet Neways vorige maand omzet- en winstgroei zien en Barco Manufacturing Services noteert volgens ingewijden ook weer zwarte cijfers – het verkocht zijn printplatendivisie onlangs aan Elprinta.

TBP verhuisde enkele weken terug zijn elektronicaproductie naar de nieuwe vestiging op het bedrijventerrein De Watertoren II in het Zuid-Hollandse Dirksland. Het bedrijf, dat een omzet maakt van 25 miljoen euro per jaar en honderd medewerkers telt, investeerde 6 miljoen euro in grond en gebouw en kocht daarnaast lean manufacturing gebaseerde pick-and-placelijnen, soldeermachines en andere apparatuur. TBP heeft in zijn fabriek de beschikking over 300 vierkante meter cleanroom. In de stofvrije ruimte gaat het bedrijf binnenkort kale IC‘s via die- en wirebonding direct op de printplaat monteren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content