Kort nieuws

TBP biedt testengineering vanuit Eersel

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

TBP Electronics heeft zijn diensten uitgebreid met testengineering. Het EMS-bedrijf uit Dirksland heeft een team van acht specialisten opgezet dat zich vooral richt op design for test. Het octet ondersteunt ontwikkelaars van elektronica door samen met hen te werken aan een ontwerp dat met name de functionele eindtest optimaliseert. Daarnaast zorgt het ervoor dat er tijdens de productie voldoende kan worden getest. De specialisten opereren vanuit een nieuw geopend kantoor op industrieterrein De Haagdoorn in Eersel.

Het team vindt zijn oorsprong in de Geelse vestiging van Alcatel-Lucent, die begin 2007 in handen kwam van TBP en vorig jaar failliet ging. Onder de nieuwe eigenaar hebben de specialisten een tool ontwikkeld om een functionele PCB-eindtest uit te voeren. Het gereedschap bestaat uit een generiek testplatform, zodat per product alleen een interface hoeft te worden gebouwd, inclusief de bijbehorende software. Dit brengt de eenmalige kosten drastisch omlaag.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content