Tavares zet strijd om Transics voort

Reading time: 1 minute

Author:

Investeringsvehikel Tavares is nog steeds vastbesloten om Transics van de beurs te halen en heropent zijn bod op de vlootmanagementspecialist uit Ieper tegen een ongewijzigde prijs van 7,50 euro per aandeel. Dat meldt De Tijd. Bij het verlopen van de vorige deadline, afgelopen vrijdag, stokte de teller bij een belang van 66,1 procent, waar de vennootschap van Transics-topman Walter Mastelinck een ondergrens van 75,1 procent als voorwaarde had verbonden aan het bod. Aandeelhouders kunnen hun stukken van 8 tot 26 oktober alsnog verkopen.

Tegenover De Tijd geeft Mastelinck aan er vertrouwen in te hebben dat de drempel nu wel wordt gehaald. Hoewel ING en Generali, samen goed voor 22,5 procent, het bod eerder hebben verworpen en de prijs niet is veranderd, acht hij het goed mogelijk dat ze terugkeren op hun schreden. De afgelopen aanbiedingsronde heeft Tavares er 36 procent bij gekregen – het had al 30,5 procent van Transics in handen – en dat werpt volgens hem een ander licht op de zaak. ’Misschien zien ze in dat het overnamebod toch tegen correcte voorwaarden gebeurt.‘

Ook als het niet lukt om alle aandelen te verwerven, kan Tavares de beursnotering van Transics laten schrappen. Daarvoor zal de Belgische autoriteit voor financiële diensten en markten FSMA eerst moeten beoordelen of schrapping de rechten van de minderheidsaandeelhouders schendt.