Kort nieuws

Tass op eigen benen verder

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Per 1 januari maakt Tass geen deel meer uit van Total Specific Solutions (TSS). ICT-miljonair Rinse Strikwerda verkoopt het Apeldoornse moederbedrijf aan het Canadese Constellation Software, maar de Eindhovense hightechdienstverlener verhuist niet mee. De embedded-softwareontwikkelaar verschilt te veel van zijn TSS-zusterondernemingen, die juist focussen op organisatiebrede toepassingen in verticale markten. Tass blijft als zelfstandige entiteit achter bij Strikwerda Investments.

‘Beide bedrijven maken een mooie volgende stap, alleen niet meer dezelfde kant op’, aldus Edwin Manten, algemeen directeur van Tass sinds de overname door TSS in 2007. ‘Gezien onze duidelijke koers richting connected devices ofwel internet of things is het de juiste stap, en het juiste moment, om los van TSS onze doelen te verwezenlijken en als onafhankelijke maatschappij te fungeren. Ik ben ervan overtuigd dat de verzelfstandiging een solide basis biedt voor continuïteit en groei.’

Met vier vestigingen in Eindhoven, Apeldoorn, Leuven en Gent is er genoeg ruimte voor dat laatste, denkt Manten. ‘Wij hebben de ambitie om in de periode tot 2018 te groeien met honderd extra medewerkers.’ Op dit moment telt Tass ongeveer 250 softwareprofessionals.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content