Technieuws

Taiwanese desktoptelefoons draaien op Bossche motor

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het Taiwanese D-Link heeft de Sitels SC14452-processor gekozen als motor van zijn nieuwe Voip-desktoptelefoons. De DPH150SE/C1-toestellen voor bedrijfs- en thuisgebruik kunnen overweg met het Session Initiation Protocol (Sip) om audio, video en andere gegevens uit te wisselen. Via de twee Gigabit Ethernet-poorten zijn ze aan te sluiten op pc‘s en met de ingebouwde IPV4/IPV6-stack zijn ze voorbereid op de volgende generatie netwerken. Onder de motorkap verzorgt het Bossche rekenhart functionaliteit als breedbandaudio en Ethernet-communicatie.

De SC14452 herbergt een 16 bit Compactrisc-microcontroller en twee programmeerbare Gen2DSP‘s. Dit trio levert samen 240 Mips aan processorkracht. Sitels Perfect Acoustic Echo Canceller (Paec), 32 kHz codec voor breedbandaudio en ingebouwde versterker van klasse D zorgen voor kraakhelder geluid. Verder heeft het platform een breed scala aan randinterfaces, zoals een dual-access– en een SPI-bus, een volledig geïntegreerde Ethernet-Mac, master/slave-PCM en een Uart. Een hardwarematige cryptografische engine versnelt (3)Des- en AES-berekeningen. Daarmee biedt de SC14452 naadloze ondersteuning voor alle IP-beveiligingsprotocollen, waaronder SRTP en TLS-SRTP.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content