Taiwanees ‘staatsbedrijf’ voor DRam lijkt van de baan

Leestijd: 1 minuut

Een Taiwanees wetgevend comité heeft unaniem een financieringsaanvraag voor Taiwan Innovation Memory Co (TIMC) afgewezen. Het ziet er dan ook niet meer naar uit dat verscheidene DRam-makers op het eiland zich in dit door de overheid gesteunde bedrijf zullen verenigen.

TIMC komt voort uit pogingen van de Taiwanese DRam-industrie om overheidssteun los te peuteren toen de sector lange tijd dieprode cijfers had geschreven. Toen bleek dat steun voor individuele bedrijven er niet inzat, trokken de grotere bedrijven zich al gauw terug. Deze zomer werd het initiatief nieuw leven ingeblazen, maar kon niet op veel steun van de grote jongens rekenen. Zij zagen het eerder als concurrent dan als reddende engel. Zonder overheidsgeld staat het ’staatsbedrijf‘ helemaal op losse schroeven.

De staatsinterventie wordt niet meer nodig geacht nu de DRam-industrie uit het dal is geklommen. ’De tijd voor investeren in deze onderneming is voorbij‘, zei een vertegenwoordiger van Taiwans regerende partij tegen Bloomberg. Het kabinet kan formeel nog voor een andere koers kiezen, maar een jaar van verhitte discussie en elkaar rap opvolgende reddingsplannen lijkt daarmee ten einde.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content