Technieuws

Tablet-pc’s versnellen ambulancerespons Noord-Limburg

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Sinds eind vorig jaar rijden de ziekenwagens van de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Limburg Noord rond met Duo-Touch-handhelds van het Amerikaanse Itronix. Deze draadloze mobiele tablet-pc‘s maken papieren ritbriefjes overbodig, waardoor de ambulancedienst zijn werkprocessen efficiënter kan inrichten en sneller kan reageren op oproepen. Leverancier van de apparaatjes, vijfentwintig in totaal, is Geometius uit Alphen aan den Rijn.

De Duo-Touch van Itronix is uitgerust met een 733 MHz Intel Pentium M-processor, de Mobile Intel 915GM Express-chipset, tot 1280 Mbyte DDR SDRAM, 128 Mbyte aan gedeeld video-RAM en een touchscreen (zowel actief als passief). Verder is het apparaatje uit te breiden met een gps-ontvanger en maximaal vier radio‘s (Bluetooth, gps, WLAN en WWAN). Softwaremotor is Windows XP Tablet PC Edition. Daarbovenop draaien de Noord-Limburgse modellen de Field Vision-programmatuur van de firma Tensing. Deze stelt vragen uit het Landelijk Protocol Ambulancezorg, die de ziekenbroeders moeten beantwoorden voordat ze de informatie draadloos kunnen verzenden naar de centrale computer. Dit bespaart tijd en voorkomt schrijffouten.

De RAV Limburg Noord heeft voor de tablet-pc‘s van Itronix gekozen vanwege hun compact- en robuustheid, het gebruik van Windows XP en de integratie van draadloze communicatietechnologie. Ook betrouwbaarheid speelde een belangrijke rol bij de beslissing. De apparaatjes zijn bestand tegen een val op de grond en een flinke regenbui.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content