Tablet-pc’s versnellen ambulancerespons Noord-Limburg


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Sinds eind vorig jaar rijden de ziekenwagens van de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Limburg Noord rond met Duo-Touch-handhelds van het Amerikaanse Itronix. Deze draadloze mobiele tablet-pc‘s maken papieren ritbriefjes overbodig, waardoor de ambulancedienst zijn werkprocessen efficiënter kan inrichten en sneller kan reageren op oproepen. Leverancier van de apparaatjes, vijfentwintig in totaal, is Geometius uit Alphen aan den Rijn.

De Duo-Touch van Itronix is uitgerust met een 733 MHz Intel Pentium M-processor, de Mobile Intel 915GM Express-chipset, tot 1280 Mbyte DDR SDRAM, 128 Mbyte aan gedeeld video-RAM en een touchscreen (zowel actief als passief). Verder is het apparaatje uit te breiden met een gps-ontvanger en maximaal vier radio‘s (Bluetooth, gps, WLAN en WWAN). Softwaremotor is Windows XP Tablet PC Edition. Daarbovenop draaien de Noord-Limburgse modellen de Field Vision-programmatuur van de firma Tensing. Deze stelt vragen uit het Landelijk Protocol Ambulancezorg, die de ziekenbroeders moeten beantwoorden voordat ze de informatie draadloos kunnen verzenden naar de centrale computer. Dit bespaart tijd en voorkomt schrijffouten.

Met de Itronix-handhelds kan de ambulancedienst sneller reageren op oproepen.

De RAV Limburg Noord heeft voor de tablet-pc‘s van Itronix gekozen vanwege hun compact- en robuustheid, het gebruik van Windows XP en de integratie van draadloze communicatietechnologie. Ook betrouwbaarheid speelde een belangrijke rol bij de beslissing. De apparaatjes zijn bestand tegen een val op de grond en een flinke regenbui.