T2Prof partnert met Techwatch in elektronica- en opticatrainingen

Reading time: 2 minutes

Author:

Technical Training for Professionals (T2Prof) neemt Techwatch in de arm om zijn elektronica- en opticatrainingen op de markt brengen. T2Prof werd vorige maand opgericht door Hans Vink, van 1991 tot 2009 programmamanager en vakgebiedsleider voor de sectie Electronics and Optics bij Philips Centre for Technical Training (CTT). Daarmee is het jonge bedrijf in feite een doorstart van CTT‘s elektronica- en opticacurriculum. Vink wil de werkwijze voortzetten, waarbij ervaren R&D-medewerkers, experts in hun gebied, optreden als docenten.

Terwijl T2Prof zich richt op kwaliteit, inhoud en onderhoud van de trainingen, neemt Techwatch de marketing, verkoop en organisatie voor zijn rekening. Via de bladen Bits&Chips en Mechatronica Magazine en de bijbehorende online media bereikt dit bedrijf hoogopgeleide technici in de hightechindustrie en technische IT. ’Dit zijn precies de mensen voor wie onze trainingen interessant zijn‘, zegt Hans Vink.

De elektronica- en opticaopleidingen focussen zowel op experts als op technici die zich snel willen inwerken in een nieuw vakgebied. Het docentencorps bestaat uit experts die voor het merendeel afkomstig zijn uit de gelederen van Philips, NXP en ASML. T2Prof en Techwatch hebben de ambitie om het curriculum elektronica en optica voor hoogopgeleide technici verder uit te bouwen.

Begin deze maand maakte Philips aan CTT-relaties bekend waar de overige trainingen zijn terechtgekomen. Bicore, van Jac Goorden, brengt de trainingen op het gebied van innovatiemanagement op de markt. Het mechatronica-aanbod zet John Settels, van Settels van Amelsfoort, voort binnen zijn initiatief The Institute. Sioux ontfermt zich over het pakket informatietechnologie. Het softwarehuis nam ook de systeemarchitectuurcursussen over van CTT. Deze zogenaamde Sysarch-trainingen brengt Sioux op de markt in samenwerking met Techwatch.