Tools&Toys

Systeembord Kontron biedt I7 voor realtime en beeldverwerking

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De PCI-761 van Kontron is een PicMG 1.3-gebaseerd systeemhostbord dat past in een kaartslot. De Intel Q57 Express-chipset aan boord heeft gezelschap van een Core I3, I5 of I7 of een Pentium. Daarnaast is er maximaal 8 Gbyte 1066/1333 MHz DDR3-SDRam. Kontron mikt op asynchrone realtime toepassingen in test- en meetapparatuur en op beeldverwerking en procescontrole in segmenten als energie, industriële automatisering, medisch, verkeer en vervoer.

Het systeemhostbord heeft een breed scala aan interfaces, waaronder vier keer PCI naar de backplane, PCI Express x4 (ook configureerbaar als viermaal x1) en x16 (Peg). Als Peg-graphics niet vereist zijn, kan de geïntegreerde Intel-adapter tot QXGA-resolutie leveren op de VGA-uitgang. Verder biedt de PCI-761 aansluitingen voor onder meer Gigabit Ethernet (twee), RS232, RS232/422/485, Sata2 (zes, waarvan twee via de achterwand, met Raid 0, 1, 5 en 10) en USB 2.0 (twaalf, waarvan vier via de backplane). Een USB-flashmodule met een maximumgrootte van 8 Gbyte is optioneel.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content