Kort nieuws

Synopsys duikt in FPGA’s met overname Synplicity

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Synplicity komt in handen van Synopsys. Met de inlijving verschaft de Asic-specialist uit het Californische Mountain View zich toegang tot het FPGA-marktsegment. De overnameprooi uit het naburige Sunnyvale is leider op het gebied van de implementatie en het debuggen van herconfigureerbare chips. Daarnaast verkrijgt Synopsys een breed scala aan hardwaregebaseerde producten voor rapid prototyping, die complementair zijn aan de eigen softwaregebaseerde virtuele prototypingoplossingen.

Het is niet de eerste keer dat Synopsys zijn geluk beproeft in FPGA‘s. Alle eerdere pogingen zag het bedrijf echter stranden doordat het vasthield aan zijn eigen, Asic-georiënteerde aanpak, terwijl het relatief beperkte FPGA-marktsegment van toen een totaal andere dynamica kende. Deze keer lijken de tekenen gunstiger. Ten eerste is de wereld van de veldprogrammeerbare gatearrays veranderd doordat het toepassingsgebied van deze chips veel breder is geworden. Ten tweede beschikt Synopsys met de Synplicity-oplossingen nu over producten die zijn geaccepteerd in FPGA-land en die speciaal zijn ontworpen voor FPGA-gebruikers. Ten derde heeft het bedrijf een sterkere positie in de belangrijke prototypingfase door de combinatie van de eigen tools en die van Synplicity.

Synopsys betaalt 8 dollar in contanten voor elk aandeel Synplicity. Daarmee vertegenwoordigt de hele transactie een waarde van ongeveer 227 miljoen dollar. Als onderdeel van de overeenkomst wordt Synplicity-baas Gary Meyers algemeen manager bij Synopsys, terwijl CTO en vicepresident Ken McElvain de architectuur van de systeemoplossingen mee gaat opzetten. De overname moet in het tweede kwartaal van dit jaar in kannen en kruiken zijn, onder voorbehoud van goedkeuring door de aanheelhouders van Synplicity.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content