Kort nieuws

Sun koopt Montalvo

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Naar nu blijkt heeft Sun vorige week de X86-start-up Montalvo gekocht voor een onbekend bedrag. Montalvo is een Sillicon Valley-bedrijfje dat in stilte energiezuinige X86-compatibele processoren ontwikkelt. Veel is niet bekend over de start-up, behalve dat het enkele grote namen uit de X86-wereld op zijn loonlijst heeft staan en dat heterogene multicore aan de basis van zijn technologie ligt. Tot nog toe heeft het bedrijf echter geen producten op de markt gezet.

De laatste maanden kreeg Montalvo het financieel zwaar te verduren en een mogelijke overname hing al in de lucht. In zijn jonge leven heeft Montalvo er al tientallen miljoenen dollars aan zaaigeld doorheen gejaagd, maar dat bleek niet genoeg te zijn. De overname door Sun betekent waarschijnlijk het einde van Montalvo‘s X86-ambities. Het is niet waarschijnlijk dat Sun de concurrentie met Intel aan durft te gaan. Geloofwaardiger is dat de IT-gigant meer geïnteresseerd is in Montalvo‘s ontwerpteam en patentportfolio. Montalvo heeft een aantal interessante octrooien op zak voor energiebezuiniging in chips.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content