Nieuws

Succesvol eerste ASD-project smaakt Ericsson naar meer

Nieke Roos
Leestijd: 4 minuten

Onlangs beleefde ASD zijn vuurdoop bij Ericsson. In vijf maanden stampte de Rijense R&D-afdeling nieuwe VPN-gatewaysoftware uit de grond met de tooling van Verum. De ervaringen zijn zo goed dat de telecomgigant serieus nadenkt over uitrol naar andere ontwikkelsites.

Twintig procent onder budget en een maand eerder klaar, bij een twee tot drie keer hogere productiviteit. Dat zijn de indrukwekkende resultaten die Ericsson heeft geboekt in zijn eerste ASD-project. De R&D-afdeling in Rijen gebruikte de tooling uit Waalre om een gateway te ontwikkelen voor de volgende generatie telecomnetwerken die VPN combineren met multimediadiensten. Verum heeft aan het project niet alleen een nieuwe klant overgehouden, maar ook enkele waardevolle uitbreidingen op zijn product, waaronder een synchroon programmeermodel.

Om de efficiëntie van het ontwikkelproces te verbeteren, heeft Ericsson in Rijen de afgelopen jaren verschillende verbeteringen doorgevoerd. ’Door Agile te introduceren, hebben we de communicatie tussen teamleden en met de opdrachtgever verbeterd‘, somt manager development R&D Ard-Jan Moerdijk op. ’En na een reorganisatie een jaar geleden zijn we de non-coreontwikkeling in toenemende mate gaan uitbesteden aan low-cost partners. Verder doen we steeds meer aan hergebruik in de vorm van softwareproductlijnen, die de gemeenschappelijkheden van onze producten benutten.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content