Kort nieuws

STW zet programma voor dunne lagen op poten

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Op 25 mei heeft technologiestichting STW het Thin Film Nanomanufacturing-programma geopent. Universiteiten kunnen tot 29 juni pre-proposals indienen om in aanmerking te komen voor financiering. Een commissie selecteert daaruit de voorstellen die in aanmerking komen voor een full-proposal. De opzet van het programma is breed. Behalve de halfgeleiderindustrie kunnen bedrijven in onder andere coatings, optica, plastic elektronica en zonnecellen ervan profiteren.

’We financierden al eerder initiatieven op het gebied van dunnelaagtechnologie, maar nog niet eerder had het onderwerp een eigen programma‘, zegt Gertjan Bögels van STW. TFN maakt deel uit van de Perpectief-projecten van STW, die zich richten op knelpunten in de innovatie. Ze zijn multidisciplinair van opzet en Nederlandse bedrijven zijn betrokken bij de ontwikkeling, financiering en beheer.

Namens ASM International droeg Bas van Nooten bij aan de halfgeleideraspecten van het TFN-programma. ’We wilden het onderzoek naar nanofilms stimuleren,‘ zegt hij. De Bilthovense maker van machines voor depositie van atoomscherpe lagen doet zijn procesontwikkeling in Europa voornamelijk bij Imec en in Finland. ’Het Nederlandse onderzoek zal fundamenteler van aard zijn. Bij ontwikkeling is het vaak grote stappen, snel thuis. Maar begrip van de onderliggende materie is ook heel waardevol.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content