Kort nieuws

STW-subsidies voor softwaretools en netwerkbeveiliging

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Technologiestichting STW heeft zestien Valorisation Grants uitgereikt, bedoeld om onderzoek naar de markt te brengen. De UT/Esi-spin-off Bloomwise van Lodewijk Bergmans en Gürcan Gülesir, die tools ontwikkelt om documentatie consistent te maken met de softwarecode, krijgt een fase 2-subsidie van twee ton. Die is bedoeld om onderzoekresultaten verder te ontwikkelen tot iets waar investeerders geld durven in te steken. Ook de Twentse start-up Securitymatters, van promovendi Damiano Bolzoni en Emmanuele Zambon en hun promotor Sandro Etalle, krijgt een fase 2-subsidie om een tool te vermarkten waarmee indringers op datanetwerken zijn te detecteren.

In januari dit jaar kende de STW al een fase 1-subsidie toe van 25 duizend euro aan Bloomwise voor een haalbaarheidsonderzoek. Bergmans en Gülesir ontwikkelden hun tools binnen het Ideals-project van het Esi en ASML.

Met hun bedrijf Securitymatters, dat ze binnenkort oprichten, willen Bolzoni, Etalle en Zambon netwerkkastjes leveren waarmee datanetwerken zijn te beveiligen tegen inbraken. Op dit moment gaat dat op vergelijkbare manier als met virusscanners, namelijk door het bijhouden van handtekeningen van bekende aanvallen. Komt er een nieuwe in omloop, dan moet de software eerst worden bijgewerkt voordat deze ermee om kan gaan.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content